Wasara, czyli jednorazowe naczynia z bambusa
Produkty Wasara, to produkty japońskiego producenta wykonane niemal w całości z bambusa i włókien trzciny cukrowej. Naczynia zostały wykonane z materiałów, które są w pełni biodegradowalne, dzięki czemu naczynia są ekologiczne, wygodne w użyciu i nie są zagrożeniem dla środowiska.
Po raz pierwszy naczynia weszły na rynek w 2011 roku i szturmem podbiły rynek. Dodatkowo pomysł japońskich designerów spotkał się z bardzo pozytywnym odbiorem – doceniono ich między innymi na wystawie w Los Angeles – „Dwell on design”.
Naczynia Wasara są bardzo ciekawe estetycznie – prezentują niecodzienne formy, pozostając przy tym bardzo wygodnymi i praktycznymi naczyniami. Mamy nadzieję, że ten przepiękny i ekologiczny zagości nie tylko na wystawach, ale i w restauracjach.
Na naszym polskim rynku dobrą alternatywą są jednorazowe naczynia produkowane z otrąb. Mamy się czym pochwalić