Kukurydziane naczynia

Kukurydziane naczynia podbijają świat!

Naczynia wykonane z kukurydzy zagościły w światowych kuchniach już jakiś czas temu. Wiele osób zastanawia się, czy skoro są tak przyjazne człowiekowi i do tego wykonane z kukurydzy, to czy można je zjeść. Otóż niestety nie, ale warto jeść właśnie z takich naczyń. Naczynia kukurydziane to przede wszystkim talerze, miseczki, wielokrotnego użytku naczynia oraz sztućce wykonane z kukurydzy.

Kukurydziane naczynia są wielofunkcyjne – mogą być używane na różnych etapach życia, a, że są to naczynia wielokrotnego użytku, można używać ich dowoli. Ważne jest to, że w kontakcie z żywnością, nawet przy obróbce termicznej nie wydzielają się żadne niebezpieczne substancje. Naczynia są w 100% bezpieczne – nie zawierają BPA, nie zawierają żadnych hormonów ani substancji rakotwórczych. Naczynia z kukurydzy są  w pełni biodegradowalne – po zużyciu ich można je bezpiecznie zakopać w ziemi, a te pod wpływem działania substancji organicznych rozłożą się po pewnym czasie i nie tylko nie zaszkodzą glebie, ale podniosą jej wartość odżywczą.

9 replies

Komentowanie wyłączone.